L'ACCÉS AQUEST LLOC WEB ESTA LIMITAT A MAJORS DE 18 ANYS
Per accedir a aquest lloc web, si us plau, certifica la teva edat
HO SENTIM, no pots accedir aquest lloc web
-
Wines
-
WHITE
- DO ALELLA
- DO ALICANTE
- DO ARLANZA
- DO BIERZO
- DO CAMPO DE BORJA
- DO CARIÑENA
- DO CATALUNYA
- DO CONCA DE BARBERÀ
- DO COSTERS DEL SEGRE
- DO EMPORDÀ
- DO JUMILLA
- DO LANZAROTE
- DO MADRID
- DO MANCHUELA
- DO MONTERREI
- DO MONTSANT
- DO NAVARRA
- DO PENEDÈS
- DO PLA DE BAGES
- DOQ PRIORAT
- DO RIAS BAIXAS
- DO RIBEIRA SACRA
- DO RIBEIRO
- DO RIBERA DEL DUERO
- DOC RIOJA
- DO RUEDA
- DO SIERRAS DE MALAGA
- DO SOMONTANO
- DO TARRAGONA
- DO TERRA ALTA
- DO TXAKOLI DE ÁLAVA
- DO TXAKOLI DE GETARIA
- DO UTIEL REQUENA
- DO VALDEORRAS
- DO VALENCIA
- IGP VALLE DE SADACIA
- IGP VINOS DE LA TIERRA DE CASTILLA
- IGP VINOS DE EXTREMADURA
- VINS SENSE DO
- ROSÉ
-
RED
- DO ALICANTE
- DO ALMANSA
- DO ARLANZA
- DO ARRIBES
- DO BIERZO
- DO CALATAYUD
- DO CAMPO DE BORJA
- DO CARIÑENA
- DO CATALUNYA
- DO CIGALES
- DO CONCA DE BARBERÀ
- DO COSTERS DEL SEGRE
- DO EMPORDÀ
- DO JUMILLA
- DO MADRID
- DO MALLORCA PLA I LLEVANT
- DO MANCHUELA
- DO MÉNTRIDA
- DO MONTSANT
- DO NAVARRA
- DO PENEDÈS
- DO PLA DE BAGES
- DOQ PRIORAT
- DO RIBEIRA SACRA
- DO RIBERA DEL DUERO
- DOC RIOJA
- DO SIERRAS DE MALAGA
- DO SOMONTANO
- DO TARRAGONA
- DO TERRA ALTA
- DO TORO
- DO VALDEORRAS
- DO VALLE DE LA OROTAVA
- IGP RIBERA DEL JILOCA
- IGP VINOS DE EXTREMADURA
- IGP VINOS DE LA TIERRA DE MALLORCA
- IGP VINOS DE LA TIERRA DE CASTILLA
- IGP VINOS DE LA TIERRA DE CASTILLA Y LEÓN
- PAGO DE AYLES
- VINS SENSE DO
- SWEET
- INTERNATIONAL
-
WHITE
- SPARKLING
- BEERS
-
SPIRITS
- OTHERS
- EXPERIENCES
- VEGAN CORNER
- Blog
Abadal Picapoll
DO Pla de Bages
El primer vi 100% picapoll en arribar al mercat, és una clara aposta del compromís del celler Abadal cap a la identitat del Bages a través de la recuperació d’aquesta varietat autòctona.
Política de Privacitat
Política d'Entregues
Terms & Conditions
Fermentació i criança de 3 mesos sobre lies, que li confereix volum i complexitat al vi.
Els origens de la varietat Picapoll
La primera referència escrita de l’existència de picapoll al Bages es troba en un inventari del monestir de Sant Benet de Bages, l’any 1564. A partir de 1889 ja hi ha indicacions més precises sobre l’existència d’aquest raïm, i en uns documents de l’any 1889 i 1890 s’inclou com la varietat blanca més extensa a la comarca. Des de 1930, el Bages, així com la resta de territori vinícola de Catalunya, va entrar en un procés de reducció constant de la superfície de vinya, quedant un cultiu residual de picapoll al nostre territori -zona òptima pel cultiu d’aquesta varietat, gràcies a les seves condicions d’adaptació-.
Abadal, des de la seva fundació el 1983, i en la cerca dels valors d’identitat i territori, va iniciar una tasca d’investigació a partir de les vinyes velles que havien quedat a la zona. Des d’aleshores, el celler ha apostat per treballar, vinificar i donar a conèixer la picapoll, contribuint amb la seva tasca a convertir-la en la varietat autòctona de referència del Bages.
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Report sent
Your report cannot be sent
Write your review
Review sent
Your review cannot be sent